Záver workshopovej činnosti národného projektu inovujme.sk vo veľkom štýle
17.11.2023

Jeden z posledných inovačných workshopov si prišla pozrieť primátorka mesta Skalica aj generálny riaditeľ SIEA.

Študentky a študenti na Gymnáziu F. V. Sasinka v Skalici mali možnosť zažiť predpoludnie plné plodných diskusií o úspešných podnikateľských projektoch, otestovali si svoje kreatívne schopnosti a následne ich využili pri generovaní nápadov pri reálnom zadaní.

Špecialitou jedného zo záverečných podujatí projektu bolo, že sa na ňom zúčastnili aj riaditeľ inovujme.sk Tomáš Varadínek, generálny riaditeľ Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry Stanislav Jurikovič a  primátorka mesta Skalica Oľga Luptáková. Tá zadávala aj tému pre mladých ľudí z gymnázia. Pomocou kreatívnej techniky, ktorú sa počas workshopu naučili, mali navrhnúť nápady, ako podnietiť obyvateľov Skalice bez trvalého pobytu, aby sa stali rezidentmi mesta. Prezentácie naozaj stáli za to a pani primátorka prisľúbila, že niektoré z ideí, ktoré podľa nej majú potenciál, odovzdá kolegom a kolegyniam na mestskom zastupiteľstve.

Na workshope, ktorý si veľmi pochvaľovali študenti aj pani riaditeľka školy, nechýbala ani mestská televízia, ktorá celé podujatie dokumentovala. Záver patril už tradične odovzdávaniu darčekov a trochu menej tradične rapovému koncertu jedného z lektorov, Tona S.

Národný projekt Zvýšenie inovačnej výkonnosti slovenskej ekonomiky – inovujme.sk je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v operačnom programe Integrovaná infraštruktúra. Implementuje ho Slovenská inovačná a energetická agentúra.
 

Domovská stránka Európsky Fond Regionálneho Rozvoja
Domovská stránka Ministerstvo dopravy a výstavby SR
Domovská stránka Ministerstvo hospodárstva SR
Domovská stránka SIEA